20 Ekim 2014 Pazartesi

Yeni ve dikkat çekici hobiler


Bugün oldukça ilgi duyduğum bir konu başlığı ile karşınızdayım..
Konumuz hobiler.. gün geçtikçe daha çok insanın ilgisini çekmeyi başaran uğraşlar sadece boş zamanı değerlendirmek için yapılmıyor artık, Bu işten para kazananların sayısı gün geçtikçe artmakta.. 

Hobiler deyince akla gelen sadece resim, boya, seramik gibi köklü uğraşlar değil artık.. yeni trendler bu alanıda ele geçirmiş durumda. 
Annem bu işlerle oldukça ilgili olduğundan benimde bu işlerle aram iyi (öhö öhö) :) 
Hele pinterest'e girdiğimde iş çığırından çıkıyor resmen..
Yani insanın aklını çelecek o kadar güzel uğraş var ki zaman olsa insanın hepsini yapası geliyor lakin; zaman problem işte.. İnternet bu işler için inanlımaz güzel ve yararlı kaynaklar sunuyor ücretli yada ücretsiz.. Üç beş kelime ile ingilizce arama yapabilen herkesin erişebileceği sayısız kaynak var. Bu güzel evet hatta harika ama bir yandanda bu bizi doyumsuzluğa itiyor zira örneğin diyelim bir şal ördünüz bir bakıyorsunuz sizden 5 kat iyisi çoktan örülmüş :) yani bilgi çağının gerekliliklerinden biri olan ilerlemek gerekliliği bu alanda da vaki 

Gelelim Benim dikkatimi çeken yeni jenerasyon hobilerimize:

Resimlere tıklandığında web kaynaklarına ulaşabilirsiniz! (Telif haklarına saygılıyız! )

İlki Taş Boyama Sanatı/Stone Painting 





   bence oldukça keyifli ve diğerlerine göre daha masrafsız.. Bu sevimli taşlar ev dekorasyonunda kullanılıyor genelde resim  konusunda çok yetenekli olmasamda  yapılacaklar listemde..











Amigurumi/ Örgü Oyuncaklar 


Kullandığımız çoğu şey hakkında sağlıklı mı, sağlıksız mı ?tartışmalarının yapıldığı günümüzde, plastik oyuncaklara alternatif sunan eğlenceli bir uğraş.. 



Kanzashi Çiçekler/Kanzashi Flowers


Kurdele ve kumaşlarla yapılabilen  bu çiçekler taç, toka süslemelerinde kullanılıyor genellikle.. yapımı çok zor değil biraz emek ve dikkatle güzel şeyler çıkıyor ortaya..


Elbette kullanım alanı yukarda yazılanlarla sınırlı değil, ev süslemelerinde yapma çiçek formatında kullanımı ve ilaveten başka objelere yapıştırılarak yine süsleme amaçlı kullanım şekilleri de mevcut.


Quilling/ Kağıt Kıvırma Sanatı 

Bu şeker şeyler kağıtları özel araç ve gereçlerle kıvırarak yapılıyor; Sticker olarak marketlerde rastlamanız mümkün lakin kullanım alanı sadece bununla sınırlı değil; hediye kartı ve duvar süslemesi olarak da kullanılıyor. 


Bana göre sabır isteyen ama oldukça zevkli bu uğraş ..

Keçe İğneleme/ Needle Felting



Bir iğne yardımızla keçeye şekil verilerek yapılan sevimli objeler süs eşyası yada iğnedanlık gibi çeşitli amaçlarla kullanılıyor. 




Yukarıda anlattıklarımdan biraz daha zor zira keçeyi şekillendirmek için defalarca denemek gerekebiliyor, ama bir o kadar mübtelalık yapabilen bir uğraşı.. 


Evet Bu yazılık ta bende bu kadar.. 
Ne diyeyim hayatta sizi tek uğraştıran şeyler bunlar olsun :)


















 

0 yorum:

Yorum Gönder